top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıDyt.Begüm Şenocak

Diyette Motivasyon

Kilo verme sürecine başlamadan önce aslında ilk yapmanız gereken zihninizi bu sürece hazırlamak olmalıdır. İlk sorunda ya da moral bozukluğunda hissedilen yenilmişlik ve kabullenme duygusu motivasyonunuzu düşürebilir. Bu yüzden pozitif enerjinizi korumalı ve yaşadığınız sorunların motivasyonunuzu köreltmesine izin vermemelisiniz.

Aç bırakan, düşük kalorili şok diyetler tam anlamıyla motivasyon düşmanıdır. Bu nedenle diyetinizi uzun bir sürece yaymalısınız ki, hem sağlıklı bir şekilde zayıflayabilin hem de motivasyonunuzun önüne engel oluşturmasın.

Diyeti hayatınızın içine adapte etmeye ve alışkanlıklarınızdan bir anda vazgeçmemeye çalışın. Unutmayın, beslenme programınız her açıdan size özgü ve uygulanabilir olmalıdır.

Diyete başlanan ilk günlerde motivasyon çok yüksektir. Ne yazık ki her geçen gün bu heyecan yerini sıkıcı bir zorunluluğa bırakır. Bunu yaşamamak için bir diyetisyenle çalışarak planlı bir şekilde ilerleyebilir ve hedefinize ulaşabilirsiniz.

Kendinizi sevin, bedeninizin en iyiyi hak ettiğini unutmayın. Onu doğru bir şekilde beslerseniz o da size daha sağlıklı ve zinde bir yaşam sunacaktır.



33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page