top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıDyt.Begüm Şenocak

Kabızlık Çeken Bebeğimi Nasıl Beslemeliyim?



-Özellikle yeni doğan bebeklerde kabızlık sorununa oldukça sık rastlanır. Anne sütü ile beslemenize rağmen bebeğinizde kabızlık sorunu yaşanıyorsa anne olarak sizin kabızlığı önleyici gıdaları tüketmeniz etkili olacaktır. (Bol lifli sebze ve meyve, tam tahıllı ekmekler, yulaf, kuru baklagiller) Bebeğinizi formül mama ile besliyorsanız mama değişikliği de bir çözüm yolu olacaktır.

-Doktorunuz tarafından söylenmediği sürece bebeğinize lavman, müshil veya fitil vermemeli, yiyeceklerine şeker katmamalısınız.

-Özellikle sıcak havalarda bebeğinize su içirmeyi ihmal etmemelisiniz.

-Taze meyve ve sebze suları ya da püreleri özellikle kuru erik, kayısı, üzüm, şeftali, elma, armut gibi meyveleri bebeğinizin beslenmesinde kullanabilir; yeşil yapraklı sebzeler, bal kabağı, kereviz, kabak, zeytinyağı ve pırasa verebilirsiniz.

-100 ml, yaklaşık bir çay bardağı kadar evde hazırladığınız sulandırılmış erik ya da üzüm suyu da bebeğinize iyi gelebilecek bir seçenektir.

-Her gün bir yemek kaşığı keten tohumunu 12 saat suda beklettikten sonra, beklettiğiniz suyla kaynatıp çorbalarına ekleyebilirsiniz.

-Kabızken bebeğinize vermemeniz gereken besinler; muz, inek sütü, çikolata, patates kızartması, pirinç, pişmiş havuç ve ayva

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page